maanantai 22. elokuuta 2016

Marianne kääretorttu

Moikka taas lukijat. :)

Tänään meillä täällä on ollut suurimman osan päivää tosi sateista ja märkää joten päätin, että nyt on taasen hyvä aika laittaa keittiössä hyrskyn myrskyn.
Tänään siis mun köökissä valmistui Marianne kääretorttu, joka on takuuvarma ja erittäin nopeasti tehtävissä oleva herkku kahvipöytään.
Voin kertoa, että siitä on hirveän kauan aikaa kun olen edellisen kerran kääretorttua leiponut niin vähän jännitti, että mikä on lopputulos. Hyvää tuli!
Ja tietysti jos joku ei mariannen mausta tykkää niin täytteenhän voi korvata vaikkapa daimilla.

Tässä tulee ohje, jota suosittelen kokeilemaan. :)

Pohja:
  kananmunaa
  1,5 dl sokeria
  1 dl perunajauhoja
  0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
  1 tl leivinjauhetta

Täyte:
  4 dl vispikermaa
  1 prk Valio suklaatuorejuustoa
  1 pss Marianne-crushia 


Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
Lisää siivilän kautta keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita varovasti vaahdon joukkoon.
Paista 200 asteessa noin 9 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.
Kippaa valmis pohja nurinkurin sokerilla ripsutellun leivinpaperin päälle. Irroita leivinpaperi pohjasta ja laita pari keittiöpyyhettä pohjan ja leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Tee sillä välin täyte. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto ja lopuksi Marianne-murska. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa alla olevaa leivinpaperia apuna käyttäen lyhyemmältä sivulta kääretortuksi. Anna asettua jääkaapissa jämäkämmäksi.
Tarjoile sellaisenaan tai piparminttuesanssilla ryyditetyllä kermavaahdolla kuorrutettuna.

Minulla itselläni ei tuota piparminttuesanssia ollut, mutta käytin vaniljasokeria kermavaahtoon ja sekin oli hyvä vaihtoehto. Koristelin kääretortun lopuksi nonparelleilla ja vuala. Eikun syömään vaan! ☺

Kokeilkaa ihmeessä! :) 

Hauskaa leivontahetkeä ja ennenkaikkea nauttikaa. ☺

Ensi kerralla taas uudet jutut.

-Milla- 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti