torstai 19. joulukuuta 2013

Vinkkiä Joululeivontaan - Rocky Road -kakku

Heippa taas lukijat ja mukavaa torstaita kaikille tasapuolisesti! Saatiin vihdoin ja viimein lumisadetta tänne Pohjois-Pohjanmaallekkin ja Joulumieli alkaa kohota lumen myötä. Oliskin ollu aika synkkä Joulu jos ei olis yhtään lunta. Eihän Joulu oo mitään ilman lunta joten hyvään saumaan sattu toi lumisade. Toivottavasti ei sula pois. :) Mutta nyt ihan itse asiaan.

Mä tossa selailin facebookkia ja kaikenlaisia eri sivustoja, jotka yllätys yllätys liittyi ruokaan ja löysin ihan todella mainion kakkureseptin, jonka aion jakaa tänne kaikille lukijoille ihan siitä syystä, jos vielä joku miettii, että mitä leipois vielä Joulupöytään. Tai eihän sitä pakko ole Jouluksi leipoa. Voi toki tehdä muulloinkin. :D Mä ajattelin, että jos tekisin tota vaikka esim. mun synttäripäivänä 31.12.

Itse siis en ole tätä kakkua vielä leiponut, sillä löysin sen aivan äskettäin netistä, mutta jaan sen silti tänne.
Ohje löytyy kuuluisan leivontayhteisön Kinuskikissan leivontablogista, mikäli joku niitäkin sivuja selailee niin sama löytyy sieltä ja paljon muutakin! :)

Eli kyseessä on tosiaankin Rocky Road- kakku, joka tosin yllä olevassa kuvassa on hieman erilainen versio, mitä nyt tässä seuraavassa ohjeessa, jonka kirjoitan. No kuitenkin. Ohje tulee tässä:


Ainekset:
1 litra popcorneja
150 g piparkakkuja
3 rasiaa (à 75 g) sokeroituja kirsikoita
50 g voita
260 g tummaa suklaata
260 g maitosuklaata
Koristelu:
30 g valkosuklaata
40 g sokeroituja kirsikoita
Sekoita popcornien joukkoon murskatut piparkakut ja kirsikat.
Laita voi kattilaan ja lisää suklaa paloina. Sekoita liedellä miedolla lämmöllä, kunnes voi ja suklaa ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi.
Lisää suklaaseos muiden ainesten joukkoon. Vuoraa vuoka (tilavuus 2 litraa) kelmulla. Painele suklaaseos tiiviisti vuokaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu.
Paloittele valkosuklaa pieneen pakastuspussiin ja sulje huolellisesti. Upota kuumaan veteen. Kun suklaa on sulanut, leikkaa kulmaan aukko ja pursota kakun päälle. Viimeistele kirsikoilla. Säilytä kakku jääkaapissa.
Vinkit:
  • Leikkaa kakku terävällä veitsellä valmiiksi annospaloiksi. Palat on tarkoitettu syötäväksi kuivakakun tapaan kädestä suuhun.
  • Voit tehdä samalla reseptillä myös suklaamakeisia jähmettämällä seoksen leivinpaperilla vuoratussa astiassa. Leikkaa levy jääkaappikylmänä annospaloiksi.
  • Pienet muffinivuoat käyvät hyvin annoskupeiksi. Paketoi somaan rasiaan ja anna lahjaksi.
  • Vaalean kakun saat käyttämällä valkosuklaata. Valkosuklaakakusta tulee makeampi. Siihen sopivat mm. kuivatut, happamat marjat ja pähkinät.
  • Muuntele reseptiä karkkirouheilla, kuivatuilla hedelmillä, suolapähkinöillä, värikkäillä makeisilla ja muroilla.
  • Reilun litran verran popcorneja saat puolesta desilitrasta maissinjyviä. Kaada ison kattilan pohjalle öljyä ja lisää maissinjyvät. Nosta liedelle lämpenemään. Odota, kunnes popcornit ovat poksahdelleet.



Mukavia leivontahetkiä ja ennenkaikkea HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA <3


-Milla-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti